Tuesday, May 4, 2010

Lawak pendek versi 2

Morning sumer....buzz kongsikan lawak-lawak pendek di pagi hari buat korang sumer..ceriakan pagi ini dgn ketawa riang..agar permulaan hari bermula dengan kesegaran dan berakhir dgn keceriaan..




Wrong Colour

Suatu ketika ada seorang ingin menelefon Mr. Brown.

Penelefon : Hello, boleh saya hendak bercakap dengan Mr. Brown?

Penerima : Oh, ini Mr. Black.

Penelefon :Oops Sorry, wrong color!





Ikut Jiran Sebelah

isteri: bang,sejuk hati saya tengok suami jiran sebelah rumah kita.

suami: ape halnya sampai awak sejuk?!

isteri: yela,tiap2 hari suami die balik keje mesti bagi bunga,kiss dan coklat.

suami: habis tu kenapa?

isteri: kenapa abang tak buat macam tu....?

suami: hish!!gila ker awak nie!!!?? mane saya kenal dia!!!!

isteri : *&#$%^&*%**%


Tak Siapa Berani Curi

Di zoo, sorang pekerja dimarah ketuanya.

Ketua: Apsal kamu tak kunci kandang singa ni semalam? Bahaya betul.

Pekerja: Tak perlu risau, boss, mana ada orang berani nak curi singa ni.


Atok dan Cucu

Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.

Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.

" Atok buat apa tu?"

" Atok bagi surat kat kawan atok" jawap atoknya.

" Cucunya bertanya lagi "apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu?"


Silap SMS

Seorang lelaki yang berjauhan menghantar email kepada isterinya tetapi alamat email telah salah ditaip lalu email tersebut melencong terus kepada seorang wanita yang baru kematian suaminya. Selepas membaca email tersebut wanita tersebut menjerit lalu pengsan....

Apa ditulisnya..... ?


Isteriku sayang segalanya telah disiapkan untuk menunggu kedatanganmu esok...........Ah panas sekali di sini....

2 comments:

lovelylady said...

cool! funny! thanks 4 sharing ;)

Little buzz said...

welcome..sama2...sharing is caring la katakan :)

Post a Comment