Wednesday, December 30, 2009

Masa yang betul untuk minum air



Morning..di pagi yg berbahagia ini Dr.Buzz ingin memberi panduan psl masa yg betul untuk anda mengambil air atau dalam bahasa kampungku water..hehe..

Correct timing to take water will maximize its effectiveness to human body...ada paham...ok that time is:

- 2 gelas air - selepas bangun tido - Menolong aktiviti dalaman organ-organ
- 1 gelas air - 30 minit sebelum makan - Menolong pencernaan
- 1 gelas air - sebelum mandi - Menolong merendahkan tekanan darah
- 1 gelas air - sebelum tidur - Menghindari stroke dan serangan jantung

ok..jadikan panduan untuk kesihatan anda semua...renung-renung kan dan selamat beramal...

Tuesday, December 29, 2009

Wallpapers cun versi 3

Jom donload walpaper kiut nie..utk korang sumer...klik baca seterusnya utk selebihnya :) -----layan...





 

Wednesday, December 23, 2009

Bapaku Tingkatan Satu




ESSEX - Keluarga kepada remaja lelaki Alfie Patten yang menjadi bapa ketika berumur 13 tahun menyelar seorang doktor kerana tidak memberitahu lebih awal berita kehamilan kekasihnya, lapor sebuah akhbar di Britain semalam.Alfie menjadi bapa selepas kekasihnya, Chantelle berumur 15 tahun melahirkan seorang bayi perempuan pada minggu lalu. Bagaimanapun, Chantelle hanya memberitahu ibunya ketika kehamilannya sudah memasuki minggu yang ke-18 iaitu selepas doktor itu melakukan pemeriksaan.

GAMBAR menunjukkan Alfie memangku anaknya manakala Chantelle berada di sisinya.
 
Doktor tersebut mengesahkan Chantelle hamil setelah minggu ke-12 kehamilan. Bapa Alfie, Dennis berkata: "Doktor itu sepatutnya memberitahu seorang dewasa."Namun, doktor itu mungkin tidak dapat mendedahkannya kerana menjaga rahsia peribadi pesakit."
Alfie mendapat liputan meluas pada minggu lalu di seluruh dunia selepas dia menjadi bapa ketika berumur 13 tahun. - Agensi

emm....macam2 dunia nie....

Tuesday, December 22, 2009

Haji Hasbullah Awang



Seperti yang dibenarkan oleh blog kelantan fc, maka buzz pn copy lah artikel nie...rasanyer satu yg menarik yg bleh kita sama2 perhatikan dan dengar-dengarkan masa kite tngok bola klu time haji Habullah Awang wat ulasan..

Menonton bolasepak Malaysia memang tidak sah kalau tidak diulas Tuan Haji Hasbullah Awang. Teknik ulasan yang kadangkala puitis, bersahaja walaupun tersilap sebut dan penggunaan istilah-istilah bolasepak yang mustahil ditemui dalam ulasan EPL di ESPN menjadikan ulasan bolasepak Malaysia sangat unik. Sama uniknya dengan corak permainan Malaysia yang sangat luar biasa.


Wallpapers cun versi 2

hyeeee....hari nie buzz nk tempetkan lagi wallpapers cun utk korang sedut dan bolehlah ditempetkan dimana2 tmpat yang korang suka..k...cam biasa klik baca seterusnya utk tngok sumer yg ada...enjoy...



 



Monday, December 21, 2009

kaki kanan dan 6



alooha...morning to all...dah 2, 3 hari tak bukak blog nie..tak berkesempatan gayanyer...hari nie buzz mau menstorykan mengenai kaitan kaki kanan dan nombor 6..ape kah kaitan nyer...ini merupakan satu perkara menarik yg korang perlu wat ekseperimen sendiri..dgn mudah nyer dn bleh wat trus masa duduk kat kusi depan pc korang tu...sebelum tu nk bg tau kt korang ini adalah fakta drpd orthopaedic surgeon.. doktor buzz la katakan..ok memula...

Sunday, December 13, 2009

Upin & Ipin Angkasa

buzz bukak website upin n ipin td, pas2 dpt la berita terbaru pasal movie yg diaorng bakal keluarkan nie..mayb korang dh tau pn...aku jer yg baru tau kot....
Les'Copaque Production akan mengeluarkan movie terbaru selepas setahun kejayaan mereka dalam 'geng pengembaraan bermula'....kemunculan movie yang bertajuk 'upin ipin angkasa' akan dikeluarkan pada 2011..nie aku tempetkan Trailer diaorang utk korang tengok...layaann...

Wednesday, December 9, 2009

Mari belajar ilmu pertahanan diri

kat bawah nie buzz 'tempet' kan gambar mempertahankan diri..sumer leh cuba...terutamanya kaum hawa...aku sndiri pn leh cuba nie...so cuba korang perhatikan sumer step2 tu, pastu korang hafal...jgn lupa buat praktikal sekali yer..sbg latihan korang buat lah kat sesaper pn...tp aku tak nk tanggung jawab klu membe korang tu belasah korang balik..huhu...





Monday, December 7, 2009

Nama2 Kampung di Terengganu



anda prnah ke Terengganu ??..bagi yg tk pernah, silalah dtg ke negeri yg indah di pantai timur ni...puji negeri sndiri ni..terkenal dengan ungkapan 'budaya cantik, negeri menarik' sememangnya banyak yang menarik di negeri ni...dari pantai nyer yg membiru, pulau2 nyer...air terjun nyer, air panas nyer, kopok lekor nyer, penyu nyer, songket nyer, batik nyer..macam2 la kn...begitu juga dgn nama2 kampung kat terengganu nie...cam2 bunyi ader, yg bagi aku juga satu  benda yg menarik..bagi sesaper yg on de way ke destinasi sekitar Terengganu, korang baca lah sign board nama kampung2 nie..yg unik nyer lagi, signboard pn disekali kn dgn tulisn jawi...k..jom tngok nama2 nie..panjang nie..sajer nk menterbeliakkan mata korang..hehe..pada yang dok kat terengganu silalah chek nama kampung korang ade ke tak...

Ajil
Alor Limbat
Alor Lintah
Alor Lintang
Api Rokok
Ayer Jerneh
Banho
Baroh Bongor
Baroh Masin

wallpapers cun versi 1

aku ade wallpaper cun utk korang..silalah amik n 'tempet' kan lah kat desktop korang...korang klik kat baca seterusnya tu ek..ade bnyk lagi wallpaper nyer...k...enjoy....