Wednesday, April 28, 2010

Shichida Method - Didik anak cara Jepun

Buzz kongsikan maklumat yg diterima dr email....Banyak cara untuk mendidik personaliti anak-anak. Ada menggunakan pelbagai kaedah dan pendekatan semata-mata mahu memberikan yang terbaik buat anak-anak.


Salah satu teknik yang mula di pratikkan di Malaysia ialah SHICHIDA METHODS , iaitu kaedah mendidik anak-anak berfikir menggunakan otak kanan yang diajar oleh orang Jepun.Ini kerana otak sebelah kanan lebih efektif berbanding otak kiri tetapi ia perlu dipraktikkan dengan lebih kerap untuk mengaktifkan penggunaannya.

Kelas SHICHIDA METHODS ada ditawarkan di sesetengah tempat disini,namun kosnya agak mahal berbanding kelas-kelas lain,malah tidak ramai ibu bapa khususnya orang Melayu mampu menghantar anak-anak mereka ke kelas sebegini.Disini disertakan serba sedikit kaedah SHICHIDA METHODS untuk dipraktikkan oleh ibu bapa dalam membesarkan anak-anak.Kaedah ini boleh Nampak kesannya dalam masa seminggu ia di pratikkan,namun bergantung kepada kebolehan dan keupayaan otak anak-anak anda menerimanya.

Buzz ade gk tengok2 dia nyer website, salah satu  yang buzz impressive sgt tngok dia nyer hasil..solution kat gambar tu dibuat oleh kanak2 Jepun yg berusia 2 tahun 6 bulan, setelah dia mengikuti method nie.

So..kiter leh la try praktikkan untuk anak2 kite....

Cara-cara nya adalah :

Tuesday, April 27, 2010

Nombor pendaftaran kenderaan terkini

Aloha....tadi sajer merewang rewang di alam maya, buzz masuk lah website JPJ a.k.a Jabatan Pengangkutan Jalan (juz wondering...camner dia org angkut jalan tu..huhu)..

sebenarnya risau gk nk masuk situ, kot 2dia org leh trace saper yg tak bayar saman. bila masuk jer akn kluar alert besau2 kt screen...........(memandangkan...emm..mm..paham2 la sndiri..huhu..maap yer pak JPJ)... aper la aku melalut nie..

back to de story, buzz jumpa la senarai nombor-nombor pendaftaran terkini..juz nk share ngn korang sumer jer...nie mmg sumber dr website dia org lah..kira nyer nombor tu as at 26 April 2010..ok, lets check it out...

Selangor - BKT 5049 (singkatan kpd bukit nie)

Beufort - SB 486 B (nie Special Branch punyer)

Keningau - SU 2430 B (sesuai utk ank bongsu dan setiusaha)

Perak - AHD 2709 (cam hari ahad lak)

Kota Kinabalu - SAB 6415 B (Inspektor SAB, meari bombay station hee..huhu)

Terengganu - TAY 3674 (Tganu ni cm ktinggaln skit, ramai warganya bli keta plat luar kot,trmsuk la buzz)

Monday, April 26, 2010

Lawak pendek versi 1

alohaa..buzz kongsikan ngan korang lawak-lawak pendek buat bacaan, tatapan, renungan dan ketawaan buat korang sumer..moga bleh release skit otak yg ngah serabut serabai tu..ahaks..

Siapa nie ??

Seorang lelaki menalipon hospital untuk memberitahu yang isterinya nak bersalin. Dan jururawat hospital menjawab talipon lelaki tersebut.

Lelaki: "Hello... tolong saya sebab isteri saya nak bersalin!"

Jururawat: "Sila bertenang... ini anaknya yang pertama ke?"

Lelaki: "Apa la punya bangang... ni laki dia la!"

Jururawat: "Erkkk..."


Kerja Rumah

Seorang guru sedang bertanyakan kepada seorang anak muridnya.

GURU: Ali, mengapa awak tidak membuat kerja rumah yang cikgu beri ?

ALI: Emak saya beritahu saya supaya tidak buat kerja rumah

GURU: Mengapa emak awak berkata begitu ?

ALI: Kerana semua kerja rumah emak saya yang buat.

Monday, April 12, 2010

Aksi Lucah 18 sx (video, gambar dan bacaan 18 tahun ke atas sahaja)

Wednesday, April 7, 2010

Duri hari ini.. Bunga hari esok..




Seorang lelaki berdoa kepada Allah agar
Diberikan bunga dan rama-rama
Namun Allah memberikannya kaktus dan ulat
Lelaki ini sedih, tidak faham mengapa pemberian-Nya berbeza daripada permintaannya
Kemudian dia berfikir: Allah mempunyai terlalu ramai umat untuk diuruskan

Dan dia memutuskan untuk tidak mempersoalkannya
Selepas satu tempuh, lelaki ini memikirkan semula permohonan doanya yang telah lama dilupakannya

Monday, April 5, 2010

Awasi anak anda

Aloha sumer...buzz dpt satu gmbar nie...untuk peringatan kapada sumer terutama yg ada anak kat umah...termasuk la buzz sndiri..awasi anak anda dan jangan biarkan mereka bersendirian di rumah...