Thursday, November 19, 2009

Membuang address link pada word

Hari nie aku nk citer pasal perkara di atas..cam buat surat rasmi lak..artikal ini disasarkan kepada sesape yg suka meng copy paste kan artikal2 dari internet..so..biasa kan klu lpas korang copy ape2 artikal dari web, korang akn paste pada word...so yg tak bestnyer dia akn copy sekali ngan dia punyer hyperlink tu kan..so utk memudahkan kerja korang..dah lpas paste tu memula korang  tekan Ctrl dan A..utk highlight kan semua artikal tu..kemudian korang tekan Ctrl, shift dan F9. kemudian hilang lah sume link tu..cth seperti ilustrasi di bawah..skema tul..



ok..tu jer dah setel..dan aku harap dapat memudahkan korang dlm usaha meng copy paste..hehehe

0 comments:

Post a Comment