Wednesday, November 4, 2009

Botol plastik..kereta..dan Payudara...


wooo....dasat tajuknyer nie..mendebarkan nie..hehe...apakah kaitan antara tiga serangkai prkataan pada tajuk tuu...cuba teka..alaa yg tu..yg tuu..tuu laa..tak tau ker..ape yg korang pk tu...otak kuning yer...ahaks.. Sbenarnyer ape nk aku kongsi kan nie adalah artikel yg aku dpt dr email...nie pasal bahaya botol air plastik klu dok dlm keta..siyes nie..aku pn slalu buat...tobat aku tk mo buat dh...





time kasih kepada 2 model di atas...jgn lupa amik cek tendang dgn littlebuzz83.blogspot.com ..hehe


Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen show dan mengatakan hal yang sama. Hal ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara,terutama di Australia ...

Seorang kawan yang ibunya didiagnosa mengidap kanser payudara baru-baru ini. Doktor berkata : wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam Kereta.

Doktor berkata bahwa hawa panas yang memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang dapat menyebabkan kanser payudara. Jadi tolong berhati-hatilah dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam Kereta, dan kirimkan ke teman-teman wanita Anda.

Informasi seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita. Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara. Seboleh mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca.

Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

So, kepada sumer beringat ingatlah… dan berwaspadalah… ingat lh org yg tersayang…
 

3 comments:

wordsoflife said...
This comment has been removed by the author.
wordsoflife said...

aku nasihatkan tak perlulah ditayangkan gambar tuu, malu benar menengoknya. cukuplah dinyatakan cuma, sekurang-kurangya takyah susah2 bg cek tendang~ hahahaha, sekadar bergurau namun harap benar diambil perhatian.

Little buzz said...

malu ek...cik wordsolife tutup la sebelah mata..nnt nmpk separuh jer..ahaks...tp fakta tu bnar dn perlu di mabil perhati juga...

Post a Comment